Primăria verifică aparatura de alarmare din municipiu
În perioada 13 – 27 septembrie, Compartimentul Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea derulează o acţiune de verificare şi întreţinere a aparaturii de alarmare de pe teritoriul localităţii. Pentru evitarea creării unor stări nejustificate de panică, populaţia Râmnicului este anunţată, cu această ocazie, că în cadrul acţiunii de verificare este posibilă acţionarea, pe termen scurt, a unor sisteme de alarmă. Verificarea – care se face la fiecare doi ani – face parte din programul de întreţinere periodică reglementat de legislaţia în domeniu.
Atent la problemele râmnicenilor:
Viceprimarul Constantinescu „îi dă clasă” primarului Rădulescu
Şedinţa de audienţe a viceprimarului Cosmin Constantinescu de miercuri dimineaţa i-a oferit reprezentantului Executivului local posibilitatea de a nota mai multe doleanţe ale cetăţenilor, în vederea găsirii unor rezolvări. Astfel, viceprimarul s-a angajat că va rezolva problema balastării unor sectoare de drum din Cartierul Feţeni (între şcoală şi biserică) până la venirea ploilor şi, de asemenea, că va verifica situaţia reabilitării termice derulată la blocul H3 din cartierul Nord. Totodată, viceprimarul a notat o serie de observaţii pertinente din partea unui reprezentant al nevăzătorilor din oraş, observaţii care urmează să fie traduse în practică la viitoarele lucrări de modernizare: semafoare cu avertizare sonoră la intersecţiile strada Mihai Viteazu cu bd. Nicolae Bălcescu şi strada Regina Maria cu strada General Magheru sau marcarea cu borduri a intrării de pe trotuare pe trecerile de pietoni de la intersecţiile sistematizate cu sensuri giratorii de pe Calea lui Traian.
Chiriaşi noi la Grădina Zoologică
Grădina Zoologică a Râmnicului are, de săptămâna trecută, trei noi chiriaşi: doi pui de leu şi un pui de cerb lopătar. Cei doi puiuţi de leu au fost fătaţi de leoaica Fiola, cea care, în urmă cu doi ani, dădea naştere Shingăi, o altă vedetă, la vremea aceea, a Grădinii Zoo. Cei doi pui de leu au fost adoptaţi imediat de mama lor şi cresc acum în izolare, pentru a fi feriţi de ceilalţi membrii ai grupului, dar pot fi admiraţi de vizitatorii grădinii. Cel de-al treilea nou membru al faunei de la Zoo este un pui femelă de cerb lopătar, ai cărei părinţi – ciută şi cerb – au fiecare câte 7 ani; odată cu această fătare, numărul cervidelor din cadrul grădinii din Ostroveni Sud a urcat la şase. În perioada următoare, administraţia Grădinii Zoologice intenţionează să aleagă numele noilor născuţi în urma unei consultări publice a copiilor din municipiu.