Nu veniţi cu plicuri mai subţiri decât o lamă de brici!
Romeo Rădulescu nu s-a hotărât cărei firme de construcţii îi bagă cel puţin 2 milioane de euro în buzunar
Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea va fi reabilitat şi modernizat timp de trei ani, iar lucrările vor costa în jur de patru milioane de euro. Contractul se înscrie intr-un proiect/program finanţat din fonduri comunitare, Primăria Râmnicului cofinanţând proiectul cu doar 2%, ceea ce reprezintă aproximativ 290.700 de lei. Sălile de clasă şi laboratoarele liceului vor fi mărite şi urmează să fie dotate cu aparatură IT (117 calculatoare, 44 de imprimante, 40 de videoproiectoare, 32 de ecrane videoproiectoare, un server, o staţie radio, un tablou de comandă reţele comunicaţii).
Conform specificaţiilor din proiect, prioritare pentru conducerea liceului sunt creşterea numărului de locuri de la 1030 la 1112 şi creşterea numărului de elevi cu dizabilităţi care vor beneficia de servicii educaţionale în cadrul instituţiei de învăţământ, de la 0 la 15 (colegiul va fi dotat cu lift şi cu rampe). ProImsat şi Conexvil, primii pe listă Începând cu data de 14 iunie 2010, ofertele celor 12 firme care şi-au arătat disponibilitatea de a participa la licitaţia pentru atribuirea contractului de reabilitare şi modernizare a Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari” sunt traduse în punctaje de Comisia de Licitaţii din cadrul Primăriei Râmnicului.
Deşi acţiunea trebuia să se finalizeze după cel mult 12 zile, contractul nu a fost atribuit nici până acum, primarul Romeo Rădulescu declarând că termenul s-a prelungit din cauza complexităţii acţiunii de verificare a devizelor. „Câştigătorul licitaţiei va fi cel mai probabil desemnat peste aproximativ două săptămâni. Da, într-adevăr, termenul iniţial era data de 24-25 iunie, dar comisia de licitaţii a fost nevoită să verifice atent fiecare deviz în parte, astfel că acţiunea a fost prelungită.”, a declarat primarul Râmnicului.
Printre ofertanţii participanţi la licitaţia contractului de aproximativ patru milioane de euro se află şi firmele vâlcene SC Conexvil SA şi SC ProImsat SA din Râmnicu Vâlcea, care au se pare cele mai mari şanse de a câştiga lucrările. În caietul de sarcini există clauze care îngrădesc oarecum accesul la licitaţie al firmelor de construcţii fără experienţă. Reprezentanţii Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari” spun că firmele participante la licitaţie trebuie să aibă o anumită carte de vizită pentru a putea prelua contractul de reabilitare a unui monument istoric de categoria B, aşa cum este clădirea liceului.