Primarul Rădulescu “vinde” parcările din Râmnic pe zece ani

0
94

• Garantat afacere de milioane de euro cu investiţii minime!

Primarul Rădulescu „vinde”
parcările din Râmnic pe zece ani


• sub titlul pompos „Înfiinţarea Serviciului public de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor şi delegarea gestiunii acestuia”, primarul Romeo Rădulescu speră să-i înduplece pe consilierii locali miercuri, 30 iunie 2010, să aprobe acest proiect de hotărâre • într-un raport anexă plin de definiţii şi termeni juridici, primarul Râmnicului încearcă de fapt să le arunce praf în ochii celor 23 de consilieri locali şi să creeze aparenţa une decizii perfect legale şi oportune

Nicu Trandafir

Primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, vrea să se „aventureze” din nou într-o afacere cu iz penal, intenţionând să concesioneze unei firme prietene serviciul public de exploatare a parcărilor din municipiu. Anul trecut, fostul primar Mircia Gutău a vrut să facă acelaşi lucru, însă acesta a mirosit că prin preajma afacerii se învârt mai mulţi „rechini” care vor să pună mâna pe un business foarte profitabil, de milioane de euro. Drept urmare, a decis să renunţe la idee şi în urma presiunilor venite din partea presei locale şi a opiniei publice…

Iată însă că primarul Romeo Rădulescu nu poate ceda tentaţiei de a-i da această afacere vreunui prieten sau unei firme care doar să aibă rolul de a încasa sume grase din taxele de parcare, cu investiţii foarte mici (de cumpărat aparate de taxat şi de trasat linii de delimitare). Pentru că din exploatarea parcărilor gata realizate, orice firmă poate câştiga, în zece ani, milioane de euro, în timp ce cota parte (redevenţa) care revine Primăriei Râmnicului din această afacere este de numai de câteva sute de mii de euro. Garantat!

Sub titlul pompos „Înfiinţarea Serviciului public de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor şi delegarea gestiunii acestuia”, primarul Romeo Rădulescu speră să-i înduplece pe consilierii locali miercuri, 30 iunie 2010, să aprobe acest proiect de hotărâre.

Într-un raport anexă plin de definiţii şi termeni juridici, primarul Râmnicului încearcă de fapt să le arunce praf în ochii celor 23 de consilieri locali şi să creeze aparenţa une decizii perfect legale şi oportune. Iată ce se menţionează printre altele în raport: „Serviciile de administrare a domeniului public şi privat se realizează şi se gestionează prin intermediul unor furnizori prestatori specializaţi, denumiţi operatori, atestaţi şi autorizaţi în condiţiile legii.

Serviciile de administrare a domeniului public şi privat se înfiinţează şi se organizează în baza unor studii de fundamentare întocmite din iniţiativa autorităţilor administraţiei publice locale: studiile de fundamentare vor analiza necesitatea şi oportunitatea înfiinţării serviciilor, vor evalua indicatorii tehnico-economici, vor identifica sursele de finanţare a serviciului şi vor recomanda soluţia optima privind modul de organizare şi gestionare a serviciilor.

În temeiul acestor prevederi, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a demarat procedura de încredinţare a serviciului public de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor, seviciu ce face parte din sfera serviciilor de administrare a domeniului public şi privat.

În acest sens, a fost întocmit studiul de oportunitate în vederea analizării necesităţii şi oportunităţii înfiinţării acestui serviciu care cuprinde: descrierea serviciului, motivele de ordin economic, financiar, social şi de mediu, investiţiile necesare, procedura de delegare a gestiunii serviciului, durata contractului, termenele previzibile pentru realizarea procedurii de încheiere a contractului”.

În cadrul „studiului de oportunitate” privind delegarea serviciului, se precizează că din veniturile obţinute din exploatarea parcărilor, operatorul va plăti o redevenţă către Primăria Râmnicului, „contribuind astfel la creşterea bugetului local inclusiv prin plata de taxe şi impozite locale cât şi la amenajarea de noi parcări moderne şi atât de necesare conducătorilor auto.

Principalele investiţii preconizate a se realiza pentru înfiinţarea, dezvoltarea şi modernizarea serviciului public de administrare şi exploatare a parcărilor publice sunt: delimitarea fizică a locurilor de parcare pe carosabil prin marcaje rutiere, indicatoarele de parcare cu plată, aparatura de taxat, distribuitoarele de tichete de parcare”. Durata estimată a contractului de concesiune este de 10 ani cu posibilitatea prelungirii lui cu acordul părţilor.

Halal gândire la nivelul conducerii Primăriei Râmnicului, având în vedere că banii din această „afacere” puteau ajunge integral la bugetul local!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.