Rău-platnicii din municipiu riscă să rămână fără apă caldă

0
82

Datorii uriaşe ale populaţiei către CET Govora!

Rău-platnicii din municipiu
riscă să rămână fără apă caldă

Ion Cocleţ, şef Termoficare la CET Govora, a precizat recent că în cazul în care datornicii vor refuza în continuare să-şi achite facturile se va trece la sistarea furnizării apei calde.

Pentru a-şi recupera banii, societatea se judecă deja cu mai multe asociaţii de proprietari, dar şi cu agenţii economici din cauza cărora CET Govora nu poate funcţiona la capacitate maximă, având încasări foarte mici. Societatea care livrează apă caldă şi agent termic către populaţie are de recuperat aproape 300 de miliarde de lei vechi de la agenţii economici, asociaţiile de proprietari, dar şi de la instituţiile publice.

La acestea se adaugă şi subvenţiile de la bugetului satului, dar şi cel local. Cele care le dau însă bătăi de cap reprezentanţilor CET Govora sunt asociaţiile de proprietari, care au de plătit suma astronomică de 160 de miliarde de lei. Ion Cocleţ, şef Termoficare la CET Govora, a declarat că două asociaţii de proprietari din cartierul Ostroveni şi de pe strada Matei Basarab din Râmnicu  Vâlcea vor rămâne fără apă caldă din aprilie. „Faptul că nu s-au plătit sumele restante ne-a pus în situaţia să anunţăm că, de pe 6 aprilie, vom opri apa la două asociaţii.

Una dintre acestea are o datorie de două miliarde şi jumătate de lei vechi, iar din luna septembrie 2009 nu a mai plătit nici un leu. Cea de-a doua asociaţie are de plătit un miliard şi jumătate de lei vechi. Chiar dacă au fost date în judecată, sumele pe care le au de plată au crescut în loc să scadă. Nu avem altă alternativă.”, susţine Cocleţ. Dacă situaţia nu se va rezolva în câteva săptămâni, peste 30 de familii nu vor mai avea apă caldă la robinete.



Datorii recuperate în instanţă

Reprezentanţii CET Govora au apelat destul de des în ultima perioadă la instanţele de judecată pentru a putea să îşi recupereze banii. Peste 86 de dosare s-au judecat, asociaţiile de proprietari fiind chemate în instanţă de cele mai multe ori. Nici instituţiile publice nu reuşesc să îşi achite datoriile, acesta având de plată suma de 27 de miliarde de lei vechi. „Producţia noastră este evident afectată.

Încasările noastre sunt undeva la 50 la sută din total, ceea ce este foarte puţin. Noi avem de cumpărat materii prime sau de plătit angajaţii şi am fost nevoiţi să apelăm la împrumuturi. Cu toate acestea, facem un efort pentru ca preţul să fie unul modic.”, a mai spus şeful Serviciului de termoficare al CET Govora, inginerul Ion Cocleţ. (A.V.) 



LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.