O bandă de hoţi sparge magazine pe bandă rulantă
Marţi, 5 ianuarie, poliţiştii au fost sesizaţi de către gestionarul unui magazin din comuna Tetoiu, despre faptul că în noaptea de 4/5 ianuarie a.c., persoane necunoscute, prin forţarea uşii de acces în magazin au pătruns în interior, de unde au sustras mai multe bunuri alimentare şi nealimentare.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a stabilit că magazinul era dotat cu sistem de alarmă în stare de funcţionare, dar se afla într-o zonă izolată a satului şi nu a fost auzit de nimeni în momentul în care s-a declanşat.
Din verificările efectuate a rezultat că autorii furtului au pătruns în magazin prin forţarea uşii de acces, din interior sustrăgând ţigări diferite mărci, conserve, cafea şi îmbrăcăminte, prejudiciul cauzat fiind estimat la aproximativ 1000 lei.
În aceeaşi zi, poliţiştii au fost sesizaţi de către barmanul unei societăţi comerciale din municipiul Rm. Vâlcea, cu privire la faptul că în noaptea de 4/5 ianuarie a.c., autori necunoscuţi au pătruns prin efracţie în incinta barului şi, prin forţarea cutiilor de colectare a banilor de la jocurile electronice au sustras 4000 lei, iar din bar au luat 23 pachete cu ţigări de diferite mărci, cauzând un prejudiciu de 4300 lei.
Cercetările continuă în vederea identificării autorilor, tragerea acestora la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.
Recomandări pentru prevenirea furturilor din societăţile comerciale:
Dotaţi-vă magazinele cu un sistem viabile de alarmă. Faceţi o investiţie, dar descurajaţi hoţii; procuraţi-vă şi montaţi-vă în punctele sensibile ale magazinului sau chioşcului un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoţilor în interior; este recomandat ca uşa de acces în magazin să fie prevăzută cu un sistem de protecţie tip clopot care să protejeze lăcatul, astfel se îngreunează activitatea infracţională a hoţului; apelaţi la serviciile unei societăţi de pază şi intervenţie rapidă; angajaţi-vă pe timpul nopţii un paznic; mare atenţie la persoanele care trec pragul magazinului dumneavoastră, acestea nu doresc întotdeauna să cumpere sau să ceară relaţii despre un produs; daca spaţiul magazinului prezintă zone moarte din punct de vedere al vizibilităţii celui ce vinde la raion, fiţi sigur că în acele zone vor acţiona hoţii, indicat ar fi ca în magazin să se afle întotdeauna doi angajaţi, pentru ca supravegherea să se realizeze în mod optim; sfătuiţi-vă angajaţii să nu ţină banii proveniţi din încasări în vitrina sau sub raftul pe care se vând produse. Hoţii profită de neatenţia vânzătorului, se apleacă peste vitrină sau raft şi fură.