RAJDP, în pragul falimentului

0
91

Efectul asfaltărilor electorale:

RAJDP, în pragul falimentului

• Jumătate dintre angajaţii regiei din subordinea Consiliului Judeţean sunt în şomaj tehnic

Consilierii judeţeni au solicitat un raport din partea conducerii Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea, situaţia societăţii fiind una destul de delicată. RAJDP a pierdut în urmă cu câteva luni o importantă licitaţie din cauza unei greşeli strecurate în caietul de sarcini. Pentru a reduce cheltuielile în această perioadă şi pentru a acoperi sumele care nu au fost încasate din lucrările executate, RAJDP a trimis aproape jumătate din personalul societăţii în şomaj tehnic până la 31 decembrie 2009.

Dintre cei 330 de angajaţi ai RAJDP, 70 se află în şomaj şi primesc 70 la sută din salariu. Nicolae Vălimăreanu, directorul RAJDP susţine că cei 70 de angajaţi sunt în şomaj prin rotaţie, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 28/2009, cheltuielile societăţii fiind reduse cu aproape 200.000 de lei în acest fel. Totuşi, RAJDP Vâlcea are de recuperat 10 milioane de lei, reprezentând lucrările executate în judeţ. „Este o situaţie destul de gravă la RAJDP. Eu am solicitat un raport în luna august, dar până acum nu a fost prezentat”, a declarat consilierul judeţean PD-L, Dan Fiera.

Iuliana Moise (PD-L) susţine şi ea că RAJDP se află într-o situaţie grea, însă, cu toate acestea, se toarnă asfalt fără a încasa prea mult. „RAJDP este o instituţie a Consiliului Judeţean aproape de faliment, care toarnă asfalt în prostie, dar nu ştiu cât încasează. Nu ştiu cine este în spatele acestor turnări masive de asfalt”, a încercat Moise să atace „noua majoritate” formată în Consiliul Judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea a declarat că, în această lună, raportul privind situaţia financiară de la RAJDP şi motivele pentru care societatea a pierdut licitaţia va fi prezentat în cadrul unei şedinţe ordinare.

Buget de austeritate la Apavil

Consilierii judeţeni vor de asemenea o analiză clară, chiar şi din partea conducerii societăţii Apavil, care are datorii restante către mai multe primării din judeţ. Numai către localitatea Păuşeşti datoriile restante se ridică la suma de 15 873 de lei, provenită din redevenţele pentru anul 2008-2009. Din cauza faptului că societatea Acvarim preia o cantitate mult mai mică de apă de la Apavil, aceasta are o pierdere de aproape opt miliarde de lei. În primă fază, Acvarim a redus cantitatea de apă preluată de la Apavil de la 1500 de metri cubi pe oră la 500, revenind ulterior la 1.000 de metri cubi. Atât aleşii judeţeni, cât şi preşedintele Ion Cîlea au cerut o analiză concretă în cadrul societăţii, pentru a vedea ce creanţe are în acest moment Apavilul, pentru a-şi putea plăti datoriile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.