Dumitru Crăciunescu a scăpat de monitorizarea post-privatizare a AVAS

0
77

• După 9 ani de la preluarea întreprinderii CARVIL,

Dumitru Crăciunescu a scăpat de monitorizarea post-privatizare a AVAS

Recent, Colegiul Director al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotărât încetarea monitorizării post-privatizare şi arhivarea documentelor aferente monitorizării post-privatizare pentru mai multe contracte de vânzare-cumpărare de acţiuni. Astfel, în urma îndeplinirii obligaţiilor asumate prin contractul de privatizare, AVAS a decis încetarea monitorizării societăţii Carvil SA Râmnicu Vâlcea, contract de privatizare încheiat în anul 2000 cu firma Diana SRL.

În anul 2000, Dumitru Crăciunescu a achiziţionat pachetul majoritar din acţiunile scoase la vânzare de Carvil SA Râmnicu Vâlcea (fosta Întreprindere de industrializare a cărnii). Prin asocierea cu SC Carvil SA, Diana şi-a transferat întreaga capacitate modernă de producţie în spaţiile acestei firme, completând întreaga linie cu activităţile de abatorizare, de tranşare şi de procesare a produselor, de depozitare şi de transport a acestora la clienţi.

În perioada 2000-2002, au fost mărite capacităţile de procesare a cărnii prin dotare cu utilaje din import (Germania, Elveţia), a crescut şi s-a modernizat capacitatea de transport a produselor, s-au populat fermele de creştere a animalelor (bovine şi porcine). Ca o consecinţă a dezvoltării activităţii din fermele zootehnice, s-a trecut şi la procesarea laptelui obţinându-se produsele caşcaval şi brânzeturi. În anul 2002, Dumitru Crăciunescu a mai achiziţionat pachetul majoritar din acţiunile societăţii comerciale Barreco SA (fosta Întreprindere de alimentaţie publică TAPL Râmnicu Vâlcea).

În urmă cu mai mult de doi ani, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a hotărât retragerea de la tranzacţionare de pe piaţa bursieră a acţiunilor societăţii Carvil SA Vâlcea. După zece ani de tranzacţionare şi după decizia acţionarilor întreprinderii din 10 august 2006, SC Carvil SA a devenit în prezent o societate de „tip închis”. Societatea este controlată de SC Diana SRL şi este condusă de administratorul unic Stelian Dumitraşcu.

Firma lui Dumitru Crăciunescu a aprobat retragerea din capitalul social a aportului în natură în sumă de 286.000 lei noi şi înlocuirea cu aport în numerar în sumă de 286.000 lei noi, fără modificarea structurii acţionariatului, urmare vânzării unei părţi din activul Abator Bujoreni. Există chiar încheiat un contract de comodat între SC Diana SRL şi SC Carvil SA, prin care prima societate va pune la gratuit la dispoziţia SC Carvil SA ferma de ovine situată în zona Troainu din Râmnicu Vâlcea.

În Top 300 cei mai bogaţi români din 2009, Dumitru Crăciunescu figurează cu o avere de 25 milioane euro, din industria alimentară şi agricultură. Anul trecut, compania Diana a înregistrat o cifră de afaceri de 43 de milioane euro şi un profit de 600.000 euro. Potrivit managerului, în aceiaşi perioadă, producţia a crescut cu 10% faţă de anul precedent. Dumitru Crăciunescu mai deţine 40 hectare de teren agricol cultivate cu furaje pentru animale. Holdingul controlat de antreprenorul vâlcean cuprinde şapte firme, iar cifra de afaceri consolidată la nivel de grup a fost, în 2008, de peste 65 milioane euro. (P.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.