Ambulanţierii vâlceni strâng semnături pentru demiterea conducerii
Haos în sistemul sanitar! După numeroasele proteste şi încercări de a-şi rezolva problemele, ambulanţierii strâng acum semnături pentru demiterea conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea. Ei sunt revoltaţi împotriva actualei conduceri a instituţiei, dar şi pentru faptul că nu s-au rezolvat problemele salariale. Liderii Sindicatului Ambulanţa au luat decizia de a strânge semnături pentru demiterea întregii conduceri a SJA Vâlcea, incluzându-l şi pe actualul manager, Alecsandru Maiorescu, aflat în permanent conflict cu angajaţii. Ambulanţierii au de gând să acţioneze în judecată pentru ca angajaţii să îşi poată recupera drepturile salariale care li se cuvin conform contractelor de muncă. Până acum, ambulanţierii au strâns 120 de semnături.
„Am luat decizia de a strânge semnături alături de colegii mei din sindicat, din cauza lipsei de colaborare şi de comunicare între noi şi conducerea instituţiei. De câtva timp, totul se discută numai cu uşile închise şi nu mai există un dialog cu sindicatul. Am încercat de mult timp să ne rezolvăm problemele pe cale amiabilă, dar se pare că nu s-a putut. Am şi protestat, dar degeaba”, a declarat Petre Duinea, liderul de sindicat al Ambulanţei Vâlcea. Acţiunile de boicotare a instituţiei vor continua în paralel. Ambulanţierii nu au stabilit un target al numărului de semnături pe care trebuie să le strângă pentru a putea cere demiterea conducerii SJA Vâlcea. „Deja s-au strâns 120 de semnături dintre cei 150 de membri”, adaugă liderul de sindicat. După încheierea procesului de strângere de semnături, ambulanţierii le vor depune, alături de o adresă, către conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP).
Din cauza schimbărilor politice efectuate şi la această instituţie, până acum liderii sindicatului nu au reuşit să mai poarte vreun dialog pentru a rezolva situaţia. Managerul instituţiei nu este la primul său conflict cu angajaţii. Mulţi dintre ei au declarat, în nenumărate rânduri, că nu mai suportă modul în care instituţia este condusă. De cealaltă parte a „baricadei”, managerul Maiorescu declară că salariile de merit au fost acordate celor propuşi de şefii compartimentelor. În plus, acesta a menţionat că vor veni, în curând, circa 20 de miliarde de lei de la Ministerul Sănătăţii Publice, bani cu care speră să achite toate drepturile salariale ale angajaţilor. Sunt probleme în continuare şi cu maşinile medicalizate. În curtea Serviciului de Ambulanţă se găsesc în prezent trei salvări noi, care nu mai funcţionează de cel puţin o săptămână, după ce două au fost implicate în accidente rutiere, iar una are cutia de viteze defectă.