PSD şi PD-L se vor întâlni pentru schimbarea ultimilor directori
Zeci de directori din teritoriu sunt pe cale de a fi schimbaţi din funcţii pentru a le face loc oamenilor agreaţi de PDL şi PSD. Coaliţia PDL-PSD a emis o ordonanţă de urgenţă care nu se mai ascunde dupa deget: toate conducerile sunt demise, cu excepţia celor numite interimar, iar cele noi vor funcţiona în baza unor contracte de management.
40 de deconcentrate disputate
Deşi nu vor să declare nimic oficial, până acum se pare că peste 80 de instituţii ar urma să aibă o nouă conducere. Totuşi reprezentanţii celor două partide PSD şi PDL au hotărât ca doar 40 de instituţii să rămână pe lista neagră. Liderii partidelor nu se vor mai teme de procese şi vor putea efectua schimbările nestingheriţi după bunul plac graţie ordonanţei Guvernului.
Surse din interiorul celor două partide spun că la cele 40 de instituţii luate în vizor nu se vor schimba numai directorii ci şi adjuncţii.
Fără presiuni
Reprezentanţii PSD şi PDL recunosc însă că deşi vor avea loc schimbări, nimeni nu va face presiuni asupra actualilor directori. „Fiecare guvernare îşi doreşte să lucreze cu oamenii ei, cu oameni competenţi. Cred că este normal să schimbăm la anumite instituţii conducerea, în special acolo unde nu s-a făcut nimic. Nu vom schimba doar de dragul de a aduce un director nou. Cred că am demonstrat că acolo unde treaba a mers bine directorii au rămas”, a declarat Ion Cîlea, preşedintele PSD.
Nici colegii de alianţă din PDL spun că nu ţin morţiş să schimbe directorii. Totul se va face în urma unei analize riguroase dar şi a unor negocieri cu PSD-ul. „Nu ne propunem să radem orice urmă de director liberal sau de altă coloratură politică. Nu ştim cu exactitate câţi adjuncţi sau directori vom avea. E adevărat că sunt instituţii unde trebuie să intervenim şi să aducem oameni capabili”, spune Romulus Bulacu, prim-vicepreşedintele PDL Vâlcea.
În acest moment PSD mai are de pus în funcţii aproximativ 20 de oameni în timp ce PDL-ul doar 10, mulţi dintre ei fiind păstraţi încă din mandatul trecut. Ordonanţa a fost deja publicată în Monitorul Oficial, iar până la sfârşitul lui mai schimbările trebuie să se producă.