Distrigaz Sud pune oscilatiile de presiune pe seama  gerului

0
89

Distrigaz Sud pune oscilatiile de presiune pe seama … gerului

În perioada sarbatorilor, mai multi vâlceni s-au plâns de presiunea oscilanta a gazelor la centrale sau chiar la aragaz, dar reprezentantii Distrigaz Sud pun aceste probleme pe seama gerului, afirmând ca nu au primit nici o plângere scrisa în acest sens. „Presiunea în zona este constanta si nu au fost înregistrate plângeri cu privire la calitatea serviciilor.

Momentan nu sunt probleme cu presiunea gazului pe retea, iar consumatorii Distrigaz Sud nu sunt afectati în ceea ce priveste alimentarea cu gaze naturale. Colaboram cu autoritatile de resort pentru a lua masurile necesare, astfel încât consumatorii casnici sa nu fie afectati.

Distrigaz Sud are anual un program de înmagazinare a gazelor naturale care se desfasoara în perioada aprilie – octombrie. În 2008, Distrigaz Sud a înmagazinat circa 900 de milioane de metri cubi, cu 200 de milioane mai mult decât în anul precedent.” – precizeaza George Carpov, de la Distrigaz Sud.

Distrigaz Râmnicu Vâlcea, lipsa totala de transparenta

Reprezentantii sucursalei din Vâlcea a Distrigaz au dovedit, din pacate o totala lipsa de transparenta în privinta acestui subiect, inginerul sef refuzând categoric sa furnizeze informatii care sa lamureasca oscilatiile de gaze din perioada sarbatorilor, în legatura cu care redactia noastra fusese sesizata de mai multi cititori.

Drept urmare, ne-am vazut nevoiti sa apelam la „bunavointa” reprezentantilor Distrigaz Sud Bucuresti, care ne-au gratulat cu câteva raspunsuri seci si cât se poate de evazive. În ciuda sesizarilor râmnicenilor cu privire la problemele aparute în decursul saptamânii trecute, angajatii Distrigaz Sud Bucuresti au tinut sa ne asigure de faptul ca presiunea gazului în zona a fost constanta tot timpul, livrarea de gaze catre toti consumatorii desfasurându-se în conditii normale.

Rusii ne obliga sa ardem rezervele

Criza gazelor a devenit de aproximativ o saptamâna o problema nationala, deoarece poate afecta drastic economia interna si populatia. Sistarea livrarii de gaz rusesc prin statia de la Isaccea, din 6 ianuarie, a determinat guvernantii sa adopte un set de masuri, începând de la suplinirea prin productia interna si mergând de la economii în centralele electrice de termoficare pâna la utilizarea combustibililor alternativi (pacura si carbune).

Majoritatea CET-urilor au asigurate stocuri de carbune si pacura pentru perioade cuprinse între doua saptamâni si sase luni. Petrom a anuntat ca va livra zilnic o cantitate suplimentara totala de circa 1,3-1,5 milioane metri cubi de gaze, iar reprezentantii EON au declarat ca au un stoc de circa 510 milioane metri cubi de gaze naturale în depozite.

Consumul de gaze al României este de 61,5 milioane metri cubi pe zi, din care cantitatea de 33 milioane metri cubi de gaze pe zi este asigurata din productia interna, 26 milioane de metri cubi pe zi din cantitatile înmagazinate, iar 2,5 milioane de metri cubi din import prin statia Mediesul Aurit. Prin punctul de intrare Isaccea, România primea zilnic o cantitate de 4,7 milioane de metri cubi de gaze naturale, din totalul de 61,5 milioane metri cubi necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.