Becsenescu vinde tot pentru a plati datorii de milioane de euro

0
81

Becsenescu vinde tot pentru a plati datorii de milioane de euro

Stapân al unui imperiu absolut de firme (Antares Management, Antares Gas, Antares Homes, Antares Hotels, Antares Transport, si Classfer SRL), Dumitru Becsenescu a început sa simta în ultimii ani efectele lipsei de management profesionist si strategii de dezvoltare în cadrul firmelor sale, fapt care a generat pierderi si datorii (în special catre bugetul de stat) la multe din societatile sale. Potrivit situatiei afisate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, cele sase firme detinute de deputatul Dumitru Becsenescu aveau, la sfârsitul anului 2006, datorii totale în valoarea de circa 25 milioane USD. Din surse din interiorul societatilor apartinând omului de afaceri am aflat ca acesta avea nevoie de o infuzie de capital pentru a-si mentine pe linia de plutire alte societati din cadrul Grupului Antares.

În primavara acestui an, Becsenescu a vândut 63 la suta din actiunile hotelului Fantasy Beach din Mamaia fondului de investitii Reconstruction Capital II cu sediul în Marea Britanie pentru 8 milioane de euro. S-a semnat un contract de management cu Peacock Hotels si se vor face investitii în hotel pentru a intra sub franciza Golden Tulip. Complexul hotelier, compus din doua hoteluri care cumuleaza 305 camere, a functionat, în perioada 2005-2006, sub brandul Riu, în baza unui contract de management.

Fantasy Beach Hotel va functiona pe toata perioada anului, gazduind si clientii de tip business. Reconstruction Capital II Limited, care este listat la bursa londoneza AIM, este un fond închis de investitii. „Hotelul pe care îl avem este un hotel cu mare potential pentru Litoral. Intrarea sub franciza Golden Tulip reprezinta dezvoltarea componentei de tip business, tinând cont si de conjunctura favorabila data de autostrada care leaga Bucurestiul de Constanta. Motivul pentru care am hotarât sa vindem hotelul unui fond de investitii este de a obtine un produs la standardele internationale ale Golden Tulip, si consideram totodata ca este o îmbinare fericita între leasure si business”, a declarat Becsenescu, care va pastra 37% din actiunile Fantasy Beach Hotel.

Plecarea omului de afaceri Dumitru Becsenescu de la cârma Hotelului Fantasy Beach din Mamaia îsi arata astazi primele efecte pozitive: unitatea hoteliera a înregistrat dupa primele noua luni ale anului venituri de 1,6 milioane euro. Hotelul de la malul marii a înregistrat o crestere de 40% comparativ cu perioada similara a anului trecut, însa rezultatele nu includ toate lunile anului, întrucât hotelul a fost redeschis de actionarul majoritar în luna mai. Cifra de afaceri nu reflecta potentialul hotelului în timpul verii, întrucât noul management a mostenit o structura veche de tarife care a fost vânduta agentiilor de turism de anul trecut. Astfel, se demonstreaza ca Dumitru Becsenescu nu a reusit sa implementeze la Hotelul Fantasy Beach un management de succes în cei patru ani de când a preluat hotelul. La prima vedere, pare greu de înteles dar dupa o cercetare mai amanuntita afli si motivele pentru care omul de afaceri a vândut pachetul majoritar la hotelul din Mamaia: presiunea enorma a datoriilor care apasa pe umerii patronului de la Antares.

Dumitru Becsenescu îsi lichideaza într-un mod alert toate afacerile în care este implicat, mai multe voci de pe piata dezvaluindu-ne modul în care politicianul vinde tot doar pentru a-si putea achita datoriile de ordinul milioanelor de euro. Potrivit unui ziar local din Constanta, practic, cu exceptia cameristelor de la hotelul RIU Fantasy Beach din Mamaia, toti ceilalti parteneri de afaceri ai omului de afaceri au de recuperat câte ceva de la Becsenescu. Începând cu Autoritatea Nationala pentru Administrare Fiscala, care are de recuperat de la firmele deputatului platile la asigurarile de somaj, sociale si medicale, trecând peste Electrica sau Congaz (neplatite de aproape jumatate de an) si ajungând pâna la partenerii germani de la Riu Hotels, toti au câte ceva de primit de la Becsenescu.

În tot acest timp, cei de la RIU înca asteapta sa primeasca taxa de consultanta pe care Becsenescu le-o datoreaza în schimbul dreptului de a utiliza numele, experienta si reteaua lor de turisti. Desi nu a anuntat oficial retragerea de la Fantasy Beach, din cauza interesului oricum extrem de redus pe care îl mai au acum în zona, RIU nu vrea sa fie mai tepuit decât e acum, cu atât mai mult cu cât concernul european a fost pus în situatia de a scoate bani din buzunar doar pentru a nu-si pata imaginea. Expertul de la RIU sustine ca nici în Siberia nu a fost tratat ca în România lui Becsenescu. Este cazul fostului director RIU România, un hotelier cu mai multi ani de experienta decât a trait pâna acum Becsenescu. Wolfgang Schmidt a lucrat la Fantasy Beach din luna mai pâna în septembrie 2006, fara a primi nici un ban pentru serviciile sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.