Toţi hackerii rămân în arest

0
75

Toţi hackerii rămân în arest

• Cauţiune restituită după respingerea recursului

Unul dintre tinerii arestaţi preventiv în „cazul Malware”, Solomon Onoriu Stan a visat pentru câteva zile că va fi eliberat condiţionat, pe cauţiune, în dosarul malware. Cererea sa a fost aprobată în principiu săptămâna trecută de judecătorii Curţii de Apel Piteşti. Vineri, 17 octombrie instanţa a .

A fost fixată cauţiunea

În dosarul 3015/90/2008, instanţa a admis joi recursul declarat de inculpatul Solomon Onoriu Stan împotriva încheierii de şedinţă pronunţată de Tribunalul Vâlcea, a casat în întregime încheierea atacată şi a admis în principiu cererea de eliberare provizorie pe cauţiune. La şedinţa respectivă a fost stabilit chiar şi cuantumul cauţiunii, la 50.000 de lei, urmând ca cererea să fie rejudecată pe fond vineri, 17 octombrie.

La şedinţa de vineri, judecătorii au respins însă cererea de eliberare provizorie pe cauţiune a tânărului de 29 de ani aflat în prezent în arestul IPJ Vâlcea şi a dispus restituirea cauţiunii, pe care tânărul se grăbise să o plătească la CEC Bank la 16 octombrie. Inculpatul a fost obligat, în plus la plata a 200 de lei cheltuieli judiciare. Hotărârea este definitivă şi a fost pronunţată la Curtea de Apel Piteşti-secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Un recurs respins

Săptămâna trecută, judecătorii de la Piteşti au judecat cererile introduse de avocaţii a doi dintre tinerii implicaţi în cazul Malware, dintre care unul este soţul handbalistei Adriana Nechita, care vizau eliberarea condiţionată din arestul preventiv a acestora şi continuarea cercetărilor în stare de libertate, sub control judiciar. Judecătorul Păula Andrada Coţovanu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti a spus că, în cazul lui Cătălin Constantin Nechita Olteanu cererea a fost respinsă.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins anterior recursul celor 20 de hackeri cercetaţi în cazul Malware împotriva deciziei de prelungire cu 29 de zile a mandatelor de arestare preventivă, astfel că aceştia au rămas în arestul Poliţiei Judeţene Vâlcea. Pe lângă cele 20 de persoane care au obţinut peste 400.000 de euro din fraude informatice în acest caz este acuzat şi un tânăr de 17 ani, care este cercetat în stare de libertate de procurorii DIICOT Vâlcea.

Percheziţii

Cei 21 de tineri implicaţi în acest dosar au fost arestaţi în luna iunie, iar după 19 zile unul dintre ei, în vârstă de 17 ani a fost pus în libertate, restul aflându-se în prezent în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Membrii reţelei din Vâlcea care intrau ilegal în sisteme şi conturi bancare, după care organizau licitaţii fictive pe diferite site-uri.

În acest fel au obţinut peste 400.000 de euro, achiziţionându-şi vile, apartamente şi autoturisme de lux, proporţional cu rolul şi ierarhia pe care o aveau în grup. Anchetatorii au făcut 34 de percheziţii domiciliare în diverse locuri din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Bucureşti, Alexandria, Sibiu, Hunedoara, în urma cărora au fost identificate bunuri ce au legătură cu obiectul cauzei, precum: laptop-uri, unităţi PC şi harddisk-uri, telefoane mobile, memory stick-uri, modemuri, cartele sim, receivere, swich-uri, sume de bani în lei, euro, lire sterline, dolari. Liderul reţelei se numeşte Romeo Chiţă, el fiind găsit în locuinţa pe care a închiriat-o de la soţia deputatului PDL de Neamţ Dumitru Puzdrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.