Comuna Nicolae Bălcesu se europenizează

0
60

Comuna Nicolae Bălcesu se europenizează

Comuna Nicolae Bălcesu este cunoscută, după denumire, în toată ţara. Pentru localnici este o mândrie dar ani buni a fost şi o povară. Nu te poţi simţi bine trăind în comuna Nicolae Bălcescu ca în Evul Mediu. Localitatea are 17 sate şi a avut edili care nu au ştiut sau nu a putut fi gospodari. Nici sediu de primărie nu avea. Nu îţi venea să intri în ell. Actualul edil a muncit mult pentru a recupera. Mai ales că deşi infrastructura este la pământ a trebuit să se ocupe în primul rând de şcoli. Sunt în comună două şcoli cu clasele 1-8 şi 7 şcoli cu clasele 1-4 plus două grădiniţe. Comuna a fost dotată cu un microbuz şcolar.

Printr-un proiect finanţat de Banca Mondială s-a reuşit refacerea şcolii din centru. Pentru şcoli a alocat şi guvernul 5 miliarde. Acum Nicolae Bălcescu arată ca u comună europeană. Sediul primăriei este ultramodern, are încălzire centrală, o sală de şedinţe, calculatoare şi mobilier nou şi un personal calificat. Au fost făcute cinci noi staţii de autobuz acum în comună fiind nouă staţii. Alimentarea cu apă este finalizată în proporţie de 50% şi canalizarea în proporţie de 38 la sută. Lungimea reţelei de alimentare cu apă va fi de 35 de km şi cea a canalizării de 26 de km. În luna iunie cele două ample lucrări vor fi finalizate. Primarul de povesteşte cum a procedat un pădurar în vârstă de 96 de ani când a fost gata podul de 90 de metri din punctul Şerbăneasa. : „ Acest om a trecut toată viaţa lui râul Topolog prin albie. Zi de zi s-a udat la picioare. Când podul a fost inaugurat s-a pus în genunchi în mijlocul lui şi l-a pupat.

Puteţi să îl întrebaţi pe viceprimarul Râmnicului Constantin Monceanu care ştie faza pentru că acest bătrân este naşul lui de botez,” Primăria a făcut angajări pe Legea 78. Cei 13 salariaţi lucrează la igienizarea islazurilor şi la curăţenie. În curând comuna va beneficia de serviciile de salubritate oferite de firma Urban. Iluminatul public a necesitat alte investiţii importante . Refacerea sa a necesitat montarea a 350 de lămpi stradale. În satele Corbi şi Şerbăneasa s-au realizat două grupuri sanitare moderne cu ajutorul Fundaţiei World Vision. Primarul Constantin Oprea, care va împli luna viitoare 48 de ani, mai are încă multe de realizat.

Programul său a trebuit să se întindă pe două mandate tocmai pentru că predecesorii săi nu prea făcuseră nimic.” Am finalizat un proiect pentru reabilitarea a două drumuri comunale. Ridicările topo şi studiul geo este făcut deja. Aşteptăm acum aprobarea. Este un proiect amplu integrat pe fonduri structurale. Sper să facem rost de finanţări pentru asfaltări şi poduri. Comuna are foarte mulţi km de drumuri care necesită modernizări iar râul Topolog mai trebuie traversat în locuri în care nu există poduri.”

(T.G.)

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Sindicalistul Pîrvu, oportunist în Consiliul Ju…
(Impact)Clanul Antoneştilor se zgârceşte pentru o bucat…
(Ancheta)Cine îl acoperă pe „miliţianul” Chi…
(Administratie)Alunecări de teren, periculoase pentru Berbeşti
(Editorial)Gutău nu va bate pe nimeni
(Politica)Bogdan Pistol apara interesele Oltchim
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle(Sport)Gyor şi Lada, Zvezda şi Hypo, careul de aşi al …
(Actualitate)Fântânile fin Laloşu, din nou în flăcări
(Administratie)Râmnicul s-a înfrăţit cu un oraş turcesc
(Administratie)Comuna Nicolae Bălcesu se europenizează
(Administratie)Ecouri la Festivalul National Glasul cânteculu…
(Actualitate)Total Electric Oltenia din Râmnicu Vâlcea
(Administratie)În comuna Voiceşti au început să vină bani
(Impact)Acţionarii nemţi de la Oltchim nu sunt sănătoşi!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.