Pericolul gripei în Europa – un adevăr de mare actualitate!

0
79

Vaccinaţi-vă natural!

Pericolul gripei în Europa – un adevăr de mare actualitate!

    Gripa este o boală virală acută a căilor respiratorii superioare şi/sau inferioare. Este cea mai frecventă viroză ce prezintă risc de suprainfectare bacteriană. Zeci de milioane de cazuri sunt înregistrate anual, pe întreg globul, mai ales în anotimpurile reci. Gripa poate surveni sporadic, endemic sau sub formă de mari epidemii (pandemii) când este afectat un număr mare de persoane. Epidemiile de gripă cuprind de obicei 10% – 30% din populaţie. Există mai multe tipuri de virusuri gripale: tip A, B şi C; acestea au caractere antigenice specifice, dar cele din grupa A sunt responsabile de cele mai multe complicaţii. Există o periodicitate a epidemiilor: valurile epidemice cu tipul A se succed la intervale de 2-3 ani, iar cele cu tipul B la 4-6 ani; pandemiile survin la intervale de 20 – 40 ani. („gripa spaniola” in 1918 sau gripa Hong Kong in 1968)

Sunt mai multe virusiri capabile sa provoace pandemii:H5N1, H7N7, H9N1, H2N2. Dintre acestea, cele mai periculoase sunt virusul gripei asiatice H2N2 si H5N1, care provoaca febra aviara. Din cele 15 subtipuri de virusuri gripale, H5N1 are o particularitate pentru ca se modifica rapid si are tendinta de a dobandi gene infectand si alte specii de animale. Mai mult chiar, studiile au demonstrat ca acest virus are o patogenitate ridicata si poate cauza boli acute oamenilor. Specialistii sustin ca „gripa pasarilor” poate declansa oricand o pandemie. Marele pericol este acela ca virusul aviar ar putea suferi o mutatie, astfel incat de acum inainte sa poate fi facil tarnsmis de la om la om, fara a mai fi nevoie ca persoana respectiva sa fi intrat in contact cu o pasare infectata. (cazuri aparute in Pakistan)

Transmiterea gripei se realizează direct (picături de secreţii nasofaringiene din aer) şi indirect (prin obiecte contaminate proaspăt cu secreţii infectate). Transmiterea este favorizată de marile aglomerări urbane şi este mai mare în colectivităţi. Incubaţia gripei este de 1-3 zile, cu debut brusc, uneori brutal, caracterizat de frisoane şi febră (39oC – 40oC), dureri musculare puternice, dureri de cap şi astenie marcantă, stare generală alterată. În perioada de stare predomină febra care este înaltă şi durează 3-5 zile; o durată mai mare poate însemna apariţia unor complicaţii. Manifestările respiratorii ale infecţiei gripale includ de regulă semne de faringită, elemente de traheobronşită asociate cu febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare.

Deseori apar simptome de laringotraheită: răguşeală, tuse uscată, obositoare. Există un spectru larg de prezentare a bolii, de la forme uşoare asemănătoare guturaiului, până la forme intens febrile, cu semne respiratorii puţine sau absente, dar ce au complicaţii nervoase sau cardiace. Pot apărea manifestări pulmonare, considerate complicaţii. Astfel pneumonia gripală poate surveni în urma unei gripe netratate şi poate deveni o problemă importantă datorită insuficienţei respiratorii acute, fenomenelor hipotensive ce pot apărea şi insuficienţei renale acute.
Printre cele mai afectate categorii de vârstă se numără copii (foarte sensibili la virusurile gripale), bătrânii şi persoane ce au imunitatea scăzută. Este foarte important ca infecţia gripală să fie prevenită!

La aparitia primeleor simptome este indicat repausul la domiciliu 1 sau 2 zile pentru a evita expunerile la umezeala si la frig, dar si pentru a nu favoriza imbolnavirea colectivitatii!
Profilaxia gripei se poate face prin vaccinare antigripală (imunostimulare specifică), însă există dificultăţi mari datorită predispoziţiei naturale a virusului gripal de a suferi frecvente mutaţii genetice. De aceea mult mai important să se facă profilaxie prin creşterea rezistenţei organismului faţă de agenţii patogeni în general şi cei virali în special (imunitate nespecifică). Un loc aparte în profilaxia gripei îl ocupă terapia naturală, eficacitate foarte mare având echinacea, propolisul, usturoiul, salcia, gheara diavolului, ginesengul.


Doctor Ionuţ Moraru vă PROpune VACCINAREA ANTIGRIPALă pe cale naturală! Produsele PRO natura, datorită lipsei efectelor adverse şi a preţului accesibil, sunt veritabile mijloace de luptă împotriva gripei.

ACEROLă (Capsule) este o sursă importantă de vitamină C; vitaminizant; antioxidant
ANTALGIN®( Capsule şi Soluţie Herbal Drops) alină cefaleea, durerile musculare, dentare şi reduce febra
APIMER® şi APIMER FORTE (Spray) asigură un efect antiseptic al nivelul mucoasei orofaringiene; stimulează imunitatea locală.
BRONCHOFORT®(Sirop şi Capsule) are efect antiseptic al nivelul plămânilor şi al căilor respiratorii superioare; uşurează respiraţia.
BRONCHOLIZIN®(Capsule) alină tusea iritativă; favorizează formarea şi expectorarea secreţiilor traheobronhice.
ECHINACEA şi ECHINACEA C®(Capsule si Ceai) stimulează acţiunea macrofagelor şi întăreşte imunitatea organismului. Planta de echinacea este considerată „Vaccinul Natural Antigripal”.
GINSENG C®(Capsule şi Ceai) imunostimulator, adaptogen; susţine organismul în stări caracterizate de o imunitate scăzută.
GRINDELLA & BUSUIOC; MUGURI DE PIN & BRAD & PROPOLIS; PATLAGINA & FENICUL(Sirop)favorizează formarea şi eliminarea secreţiilor traheobronhice; uşurează respiraţia; are efect antiseptic la nivelul plămânilor şi al căilor respiratorii superioare.
IMUNOFORT® şi IMUNO ROYAL JUNIOR(Sirop şi Capsule)imbunătăţeşte capacitatea de apărare a organismului; susţine fagocitoza.
NAZOMER®, NAZOMER EXTRA, NAZOMER FORTE; NAZOMER PROP(Soluţie) soluţii pe bază de apă de mare filtrată microbilogic, ce au efect antiseptic la nivelul mucoasei nazale, crescând imunitatea locală şi favorizând eliberarea căilor respiratorii. Uşurează respiraţia.
RACEALA & GRIPA FORTE (Capsule)reda confortul alinand durerea de cap, durerea musculara, gatul iritat si temperatura ridicata; ajuta la eliberarea cailor respiratorii usurand respiratia, stimuleaza apararea organismului
USTUROI & PROPOLIS® (Capsule) excelent antiviral. Modifică răspunsul imun şi creşte rezistenţa organismului faţă de agenţi patogeni.

Pentru  mai multe detalii si comenzi sunaţi la 0724370875 sau scrieţi-ne la fax 021/371.47.78 sau la adresa de e-mail  medica@softnet.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.