Şcoală nouă la Berislăveşti
Primarul Buşagă, gospodar desăvârşit,
Sâmbătă, 10 noiembrie, primarul comunei Berislăveşti, Ion Buşagă a organizat festivitatea de inaugurare a Şcolii cu clasele I – IV şi a Căminului cultural din satul Dângeşti. Tot cu această ocazie, au fost sărbătoriţi şi cetăţenii comunei ce au împlinit 50 de ani de convieţuire. „Cele două unităţi au avut parte de o modernizare totală”, aşa cum spune primarul, la propria iniţiativă şi a Consiliului Judeţean. La şcoala amintită, precum şi la cămin s-a introdus încălzirea centrală (ce a fost amplasată într-o magazie anexă nou-construită) .
La unitatea de învăţământ, precum şi la grădiniţa din apropiere, totul este nou: s-a schimbat tâmplăria şi s-au montat uşi şi geamuri din termopan. „La şcoala din Dângeşti există nişte cadre didactice deosebite, precum familia Ivan, un învăţător şi o educatoare. Sunt nişte oameni deosebiţi, care vor răspunde de şcoală”, a ţinut să menţioneze Buşagă. Şi la şcoala din satul Scăueni s-a introdusă încălzire centrală şi au fost construite şase grupuri sanitare.
Din bugetul local a fost schimbată tâmplăria Şcolii de Jos. Edilul Ion Buşagă are astfel de planuri şi în restul satelor (acolo unde mai este nevoie), dar bugetul local a fost destul de mic, dar va veni şi timpul acestora. Referitor la buget, Buşagă şi-a mai exprimat dezamăgirea că alte comune au primit sume mult mai importante şi nu au realizat mare lucru. „În schimb, noi am avut bani puţini, dar am făcut lucruri multe, iar lucrările sunt foarte bune.
Au sărit la muncă oamenii din comună. Am avut şi 18 angajaţi pe Legea 76, iar jumătate din salarii le-am plătit din bugetul local”, mai spune Buşagă. Avantajul comunei Berislăveşti a fost şi acela că s-au făcut demersuri către unităţile militare, care, la rândul lor, le-au pus la dispoziţie utilaje cum ar fi microbuze, un tractor. Aceste utilaje au fost folosite, dar şi închiriate de primărie, la bugetul local ajungând ceva