Apa caldă – sistată o săptămână din cauza lucrărilor de la CET

0
98

 Apa caldă – sistată o săptămână din cauza lucrărilor de la CET

Timp de o săptămână, în perioada 19 – 26 august, CET Govora va sista furnizarea apei calde în Râmnic, pentru efectuarea unor lucrări. Ultima oprire tehnologică a CET a avut loc în urmă cu patru ani.

Oprire planificată

Mihai Bălan, directorul general al SC CET Govora SA, a menţionat că necesitatea acestei opriri a fost decisă încă din aprilie, în urma unor discuţii purtate cu SC Oltchim SA şi USG, ea având la bază o analiză tehnică. Data opririi a fost stabilită împreună cu celelalte unităţi  importante de pe platformă. “În perioada opririi nu se va livra nici energie electrică în cadrul contractelor reglementate cu consumatorii din sistemul energetic, iar acest lucru a fost planificat  şi acceptat de consumatorii de energie electrică, prin replanificarea furnizării energiei electrice într-o altă perioadă.” – spune directorul general al CET Govora, Mihai Bălan. Lucrările mari care fac obiectul opririi tehnologice planificate presupun racordul a două turbine noi, care se pot face numai în cazul unei opriri totale a centralei, reparaţii capitale la conductele de apă de răcire şi curaţire a turnurilor de răcire, înlocuirea tronsoanelor la conducta de abur care afectează magistrala de abur a centralei, verificări şi revizii la instalaţiile electrice de forţă şi alte lucrări de reparaţii la utilajele de bază şi auxiliare. În Râmnicu Vâlcea, pe perioada opririi tehnologice se vor realiza revizii şi inlocuiri de conducte pe circuitul primar şi secundar de agent termic şi apă caldă care nu se pot face decât prin oprirea furnizării apei calde.

La Călimăneşti şi Olăneşti este apă

Potrivit directorului Mihai Bălan, în perioada aprilie – august s-au făcut aprovizionări cu materialele necesare. “Ne-am procurat vanele de abur viu ce se vor înlocui şi s-au contractat lucrări importante care trebuie realizate acum. În acelaşi timp, s-a făcut un program de intervenţie atât în centrală, cât şi pe circuitul de termoficare”, a afirmat directorul Bălan. Există două planuri foarte clare pe care se va acţiona. “Unul dintre ele este de intervenţie în centrală, iar altul pe circuitul de termoficare din oraş. Oprirea se va produce în noaptea de sâmbătă spre duminică. În ziua de duminică probabil că sistemul va mai funcţiona, pentru că nu a avea timp să se răcească, dar probabil că de luni nu va mai fi agent termic. Este valabil doar pentru Râmnic, pentru că noi mai avem şi Olăneştiul, şi Călimăneştiul, ce nu depind de această oprire tehnologică” – a adăugat directorul general al CET Govora. Conducerea CET a precizat că astfel de opriri tehnologice totale ar trebui să aibă loc periodic, pentru a se face revizii, dar că la CET nu a mai fost oprită furnizarea de agent termic de patru ani. “Au mai avut loc revizii tehnice, din cauza saramurii de la Ocnele Mari sau a creşterii clorurilor din apă, dar  nu s-a mai făcut de patru ani o revizie totală.” – a mai spus directorul Mihai Bălan. “Vom lucra pe două planuri: intervenţia la centrale şi intervenţiile de la reţelele de termoficare.” – mai spune acesta.

Program de retehnologizare

Încă din anul 2006, CET Govora a demarat un program de dezvoltare şi reabilitare, organizându-se licitaţii pentru achiziţionarea a două turbine noi, investiţie ce va fi finalizată la sfârşitul acestui an. O altă investiţie majoră pe care CET Govora o face pentru retehnologizare vizează refacerea circuitului primar pentru alimentarea oraşului şi retehnologoizarea cazanelor, măsură ce va permite realizarea unei noi  turbine cu care se va satisface întregul necesar de energie electrică a S.C. Oltchim S.A. Managerul CET-ului, Mihai Bălan, împreună cu echipa sa de specialişti au făcut numeroase analize minuţioase pentru a găsi soluţiile cele mai bune pentru retehnologizare. Cea mai accesbilă şi avantajoasă soluţie găsită este fomarea unei societăţi mixte din care să facă parte şi S.C. Oltchim S.A. şi S.N.L.O. Toţi aceşti parteneri vor veni cu majorare de capital de câte 30 milioane Euro  fiecare, astfel putându-se realiza proiectele pe care CET le are faţă de agenţii economici, populaţie şi mediu.

Anda VLAD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.