Dansatori de talie mondială la Vâlcea
Doi copii ambiţioşi, Mădălina Turcu şi Costi Ciobanu au reuşit o performanţă unică pentru judeţul Vâlcea: aceea de a obţine în ultimele şase luni locuri pe podium la trei concursuri internaţionale. Cei doi copii concurează la grupa de vârstă 10 – 11 ani, fiind coordonaţi de profesoara care a reuşit să înfiinţeze singurul club de dans din Vâlcea afiliat la Federaţia Română de Dans Sportiv: “Ru Apollo”.
Exigenţă maximă
Cei doi copii au obţinut medalii şi la cel mai recent concurs de dans, organizat la Plovdiv, în Bulgaria, în perioada 24-25 martie 2007, de unde s-au întors cu două onorante locuri trei la secţiunile Latino şi Standard. Vâlcenii Mădălina Turcu şi Costi Ciobanu sunt doi copii frumoşi, aşa cum, de altfel, sunt alte milioane de copii din lumea întreagă. Ei au însă ceva deosebit! Ştiu să danseze şi pentru asta, la sfârşitul lui 2006, au avut parte şi de primele semne ale recunoaşterii talentului lor. Au luat binemeritate premii doi şi trei, într-o concurenţă acerbă, angrenaţi fiind dansatori din alte 20 de ţări ale Europei. Cei doi au reuşit ca Imnul României să se facă auzit în arenele din Macedonia sau Slovenia. În mare parte, performanţa obţinută de cei doi copii se datorează şi faptului că profesoara care îi coordonează, Mihaela Runceanu nu se declară niciodată mulţumită de performanţele lor.
Vis devenit realitate
Profesoara Mihaela Runceanu, cea care a înfiinţat clubul de dans şi-a împlinit astfel un vis din copilărie, care nu a fost însă acceptat de părinţii săi. Pe lângă faptul că este antrenoare de dans sportiv recunoscută de Federaţia Naţională Mihaela Runceanu este şi arbitru naţional. „Am visat să devin profesoară de dans încă de când eram de-o şchioapă. Pentru acest vis mi-am sacrificat totul: familia, prietenii, timpul liber etc. Am înfiinţat Clubul Ru Apollo în anul 1994, când m-am afiliat la Federaţia Română de Dans Sportiv. Eu sunt profesoară de gimnastică ritmică. Din clasa I am făcut acest sport. Părinţii mei ştiau de pasiunea mea şi nu prea au fost de acord cu ceea ce îmi doream să fac. Primul rezultat în dansul sportiv cu elevii mei l-am avut la un concurs interjudeţean. O prietenă, profesoară de dans, m-a rugat să particip la acel concurs şi am câştigat. Apoi am mers mai departe, la faza naţională, la Focşani unde am şi câştigat.” – spune profesoara. Aceasta îşi aminteşte că şi-a îndeplinit cu greu visul de a avea o sală proprie de dans, unde să-i poată antrena pe copii. Fiii profesoarei au obţinut locuri pe podium în concursurile internaţionale.
Vrea să-şi construiască sală de dans
Micuţa Mădălina Turcu visează şi ea, la rândul său să-şi construiască o sală de dans sportiv. „Într-o zi am mers la un spectacol şi mi-a plăcut dansul. Nu este greu deloc atunci când îţi place! Pe viitor aş vrea să devin antrenoare de sport şi să-mi fac o sală unde să pot antrena” – spune ea. Tatăl fetei spune că ea merge numai în paşi de dans prin casă, dar şi că acest sport a ajutat-o să-şi dezvolte foarte bine musculatura şi a făcut-o să crească în mod armonios. Costi este un băieţel blond, care spune că dansează de la trei ani şi jumătate. „Am venit la dans îndrumat de părinţii mei. Primele lecţii de dans sportiv le-am luat la vârsta de trei ani şi jumătate.” – spune băieţelul. Din păcate, dansul sportiv este un sport neglijat de părinţii români.
Anda VLAD