Adunare Generală la AJF Vâlcea
Fotbalul judeţean intră într-o nouă „eră“
reprezentanţii cluburilor afiliate la AJF vor trebui să aleagă un nou vicepreşedinte, să voteze modificări importante la statut şi la regulamentele fotbalistice, precum şi să aprobe sau nu un nou sistem competiţional
După ce fotbalul judeţean post-decembrist a fost condus timp de aproape 11 ani de către profesorul Sergiu Zbârnea, la şefia AJF Vâlcea a venit ca preşedinte Gheorghe Constantin. Acesta a avut „un mandat şi-o litră“, demisionând la puţin timp după realegerea sa sub motivul pe deplin justificat al numirii sale la conducerea arbitrajului românesc. Absolut surprinzător, lui Gheorghe Constantin i-a urmat la conducerea AJF Vâlcea fostul fotbalist Mihai Persu, cunoscut drept ultimul preşedinte al celebrei Chimia Rm. Vâlcea. Măsurile sale de „revoluţionare“ a fotbalului vâlcean – printre care înfiinţarea unui campionat unde să oficieze un singur arbitru ori retrogradarea unui număr de opt echipe din Divizia D – n-au putut fi acceptate de către reprezentanţii echipelor, iar ex-preşedintele Mihai Persu a avut demnitatea de a demisiona din funcţie. Vreme de aproape patru luni s-a asigurat un interimat de către drăgăşeneanul Viorel Neacşu. Acesta a organizat în foarte bune condiţii Adunarea de Alegeri din decembrie, atunci când Constantin Pintilie a fost votat în unanimitate.
Cine-i urmează lui Jackie?
Până la alegerea sa ca preşedinte al AJF Vâlcea, Constantin Pintilie avea funcţia de vicepreşedinte. În locul său, Adunarea Generală are de ales unul din patru candidaţi: Nicolae Chiriţă (din Horezu), Dumitru Cumpănaşu (din Rm. Vâlcea), Nicu Croitoru (din Mihăeşti) sau Sandu Crânguş (din comuna N. Bălcescu).
Modificări la statut, regulamente şi sistem competiţional
Tot în Adunarea Generală de vineri, 23 februarie, de la ora 11.00, reprezentanţii cluburilor afiliate la AJF vor trebui să valideze şi să intre în posesia noilor regulamente şi statute. Totodată, li se va supune atenţiei şi propunerea de mărire a numărului de participante la Liga a IV-a de la 18, câte sunt în prezent, la 20.
Mingi gratis şi protocol bogat
Cu ocazia acestei Adunări Generale s-au făcut multe cheltuieli de editare a noilor statute şi regulamente, iar unii sperau ca toate echipele să primească şi câte o minge, de data aceasta mingi au primit cluburile nou-înfiinţate, alte câteva urmând a primi mingi prin tragere la sorţi. După Adunare, toţi cei prezenţi vor fi invitaţi la un „protocol“ devenit deja tradiţional în fotbalul vâlcean.