Copiii de la blocul H3 nu mai au loc de joacă
Copiii care locuiesc în blocul H3 din zona Nord a municipiului Râmnicu Vâlcea nu mai au un loc de joacă pentru copii, din cauza faptului că acesta a fost distrus în toamna anului trecut de lucrătorii Administraţiei Domeniului Public, care, în graba lor de a curăţa copacii au distrus şi băncile din spaţiul verde. Acum, zona arată ca după război şi nu mai are aspectul unui loc de joacă, ci al unui loc lugubru.
Curăţarea parcului a distrus şi băncile
Locuitorii blocului H3 din zona Nord au depus în luna noiembrie a anului trecut la Direcţia de Administrare a Domeniului Public (DADP) o cerere de fasonare a arborilor care înconjurau părculeţul din faţa blocului. Este vorba de peste 20 de plopi cu înălţimi de circa 10 metri, care reprezentau un pericol, mai ales pentru copiii care se jucau în parcul respectiv. „Exista riscul ca la un vânt mai puternic să se rupă şi să producă însemnate pagube materiale care ar fi putut culmina cu pierderea de vieţi omeneşti!”, a declarat preşedintele Asociaţiei de proprietari a blocului H3, liderul Cartel Alfa Vâlcea, Aurel Popescu. Acesta spune că ADP-ul a lucrat de-a lungul lunii decembrie în două reprize şi dădeau semne că îşi fac treaba cum trebuie. „Din păcate lucrurile s-au întâmplat cu totul altfel: toate resturile de crengi şi chiar frânturi grele din trunchiurile copacilor au căzut peste băncuţele pe care locatarii le montaseră cu eforturi fizice şi financiare proprii pentru a crea un mic spaţiu de recreere şi de joacă pentru micuţi şi vârstnici!”- ne-au spus câţiva dintre proprietarii de apartamente în blocul respectiv. Preşedintele Aurel Popescu spune că cel mai mult l-a deranjat faptul că deşi a înştiinţat conducerea ADP-ului încă de la sfârşitul lunii decembrie, s-a ales numai cu promisiuni din partea acestora. „Nu ştiu când au de gând să vină să vadă ce au distrus! Măcar curăţenie de ar face, tot ar fi ceva!”- spune Popescu.
Bunicile nu îşi mai plimbă nepoţii în părculeţ
Într-adevăr, la faţa locului am descoperit doar câteva relicve ale unor foste bănci de lemn, unele din care mai rămăsese doar scheletul, iar altele care erau pur şi simplu rupte de crengile tăiate ale copacilor. Femeile care îşi plimbau copiii în zonă ocoleau cu grijă părculeţul, din care nu a mai rămas aproape nimic. Ne-am întâlnit chiar cu o bunică, care ţinea un copilaş de mână şi care se plimba la distanţă de parc. „Nu îmi plimb copilul acolo, că este o mizerie de nedescris. Nici acum nu au luat crengile de pe jos, iar băncile au fost distruse” – a spus femeia, care a insistat că „nu vreau să apar la ziar, vă rog”.
Anda VLAD